Ticket #32029

Suggestion for e-mail alerts

오픈 날짜: 2013-09-10 18:50 마지막 업데이트: 2019-04-24 06:45

Reporter:
(Anonymous)
소유자:
Status:
Open [Owner assigned]
Component:
(None)
MileStone:
(None)
Priority:
5 - Medium
Severity:
5 - Medium
Resolution:
None
File:
None

Details

I would like to suggest two updates to the e-mail alerts feature:-

1. I run an IT support business in the UK and I install CrystalDiskInfo on all my customer's computers in resident mode with e-mail alerts. When CrystalDiskInfo generates an e-mail alert to my e-mail address, the only identifying information is the hostname of the computer, which is often rather vague. Could we please have an extra field in the e-mail settings where you can enter some freeform identification information to be sent as an extra field in the message? That way when I receive an alert, I'll know exactly who it is, so I can arrange to look into a possible hard drive issue.

2. When I was initially setting up the e-mail alerts I had a lot of problems getting it working with "known good" e-mail server settings. I got it working in the end using alternative servers after a "trial and error" exercise. What would be useful, when running the "test message" feature, would be a verbose report on the email sending process, to help in diagnosing problems.

CrystalDiskInfo is an excellent hard drive monitoring tool. Keep up the good work.

D Hale david@dhcomputing.co.uk

Ticket History (3/6 Histories)

2013-09-10 18:50 Updated by: None
  • New Ticket "Suggestion for e-mail alerts" created
2013-12-04 00:08 Updated by: hiyohiyo
  • 소유자 Update from (None) to hiyohiyo
  • Details Updated
2015-06-15 02:57 Updated by: None
댓글 올리기

I've tried various Gmail settings trying to get this to work without out success. There appears no way to get it to send an email. I keep getting a message saying "Must Start TIs First" whatever that means. On a server this just makes the program useless for monitoring purposes. More work needs to be donme on fixing what is a pre-requisite alert feature.

2016-09-19 10:09 Updated by: None
댓글 올리기

Multiple attempts to send a test email results in "Must issue start TLs First" - a fix for this would be greatly appreciated.

2017-01-23 04:30 Updated by: None
댓글 올리기

You need to go to your gmail account, you will receive an email saying an application is trying to connect and it's unsafe. You can enable a setting to allow applications and enable less secure connections.

2019-04-24 06:45 Updated by: None
댓글 올리기

Don't forget to use an app password if your gmail email id uses 2FA!

Attachment File List

No attachments

Edit

You are not logged in. I you are not logged in, your comment will be treated as an anonymous post. » Login